zondag 11 december 2016

Avatar - Doornroosje Nijmegen 07-12-16

De Zweedse band Avatar staat op het punt van doorbreken. Dit jaar bracht de band alweer hun zesde album Feathers and Flesh uit en met de gelijknamige tour gaan ze de hele wereld over. De band krijgt steeds meer fans en de shows worden steeds groter. Zo ook de show van afgelopen woensdag in Doornroosje te Nijmegen.
In het begin had Avatar de kleine zaal geboekt, maar die was binnen no-time uitverkocht! Toen ze habben besloten om de show te verplaatsen naar de grote zaal was deze ook heel snel uitverkocht. Met 1100+ man was dit de grootste 'headliner' show voor Avatar in jaren!
In het voorprogramma stond Zweedse band: The Last Band. Dit vond ik persoonlijk niks. Mij veel te hard. Gelukkig duurde hun optreden ook niet langer dan drie kwartier. Toen het laatste nummer van The Last Band was gespeeld waren ze ook direct weg en begon de opbouw van Avatar. Helaas wel achter een groot gordijn.
Avatar begon met For The Swarm en zanger Johannes Eckerström stond hier in een kleine tent in het midden op het podium. Het doek viel naar beneden en hij bleef, natuurlijk voor de show, als een standbeeld staan.
Wat ik ook erg leuk vond is dat de security ook een rol heeft tijdens het concert. Dit maakt het samen met de geweldige show van Avatar zelf helemaal af. De schmink, kleren, instrumenten en het decor zijn allemaal op elkaar afgestemd. Geweldig hoe de band zo in zijn rol zit en daar eigenlijk niet weer uit komt tot de show is afgelopen.
Johannes begon op een gegeven moment te vertellen hoe geweldig hij 'Niemegen' vond. I really like Nijmegen, we were here also this year at Into The Grave, I remember that very well. Nou Johannes toch blijkbaar niet zo very well want dat was toch echt Fortarock. But how do you actually pronounce Nijmegen? Hij sprak het zelf namelijk steeds uit als Niemegen haha. Dus het hele publiek schreeuwde natuurlijk heel hard Nijmegen! Oh so you guys don't know how to pronouce that either! I'm from Sweden so I can say Niemegen. De stad werd uiteindelijk omgedoopt tot Avatar stad.
Het enige nadeel vond ik toch wel bepaalde groepen fans. Ze drukken je zo aan de kant om van achter in de zaal naar voren te lopen en op jou plek in het publiek te gaan staan. Raak je hun zelf vervolgens per ongeluk aan krijg je meteen een grote mond of je daar mee op wilt houden. Maar goed, dit mocht de pret niet drukken want de show was verder echt geweldig! Mocht Avatar nog een keer weer in Nederland komen ben ik er zeker weer bij!

~ Lorena

Geen opmerkingen:

Een reactie posten